FRIZERSKI ATELJE

Frizerski atelje je bil projekt kjer smo združili naročnikovo ljubezen do narave, naravnih materialov in različnih upcikliranih elementov, ki dajejo temu salonu svojstven – unikaten pečat.

Dva relativno velika prostora smo funkcionalno razdelili na »chill out« kotiček oz čakalnico, kjer lahko gost posedi na »trash« zofi, prebere revijo ali pa izbere in posluša zgoščenko, ki jo najde na posebni mrežni inštalaciji zgrajeni iz armature. Prvi prostor je funkcijsko namenjen tudi umivanju las, ki je subtilno pregrajen in ponudi določeno intimo, saj se zna naš frizer še posebno potruditi z masažo lasišča za svoje stranke. V ozadju smo naredili večjo potezo - upciklirane police iz palet, ki jih nosijo čudovite črno-bele breze. Več kot dovolj odlagalnih površin za blagajno, razne okrasne predmete, rastlinje,...stara vrata z drsnim zapiranjem zaključujejo prostor z prehodom v spodnje prostore (frizerski »back office«, toaletni prostori).

Frizerski atelje je bil projekt kjer smo združili naročnikovo ljubezen do narave, naravnih materialov in različnih upcikliranih elementov, ki dajejo temu salonu svojstven – unikaten pečat.

Dva relativno velika prostora smo funkcionalno razdelili na »chill out« kotiček oz čakalnico, kjer lahko gost posedi na »trash« zofi, prebere revijo ali pa izbere in posluša zgoščenko, ki jo najde na posebni mrežni inštalaciji zgrajeni iz armature. Prvi prostor je funkcijsko namenjen tudi umivanju las, ki je subtilno pregrajen in ponudi določeno intimo, saj se zna naš frizer še posebno potruditi z masažo lasišča za svoje stranke. V ozadju smo naredili večjo potezo - upciklirane police iz palet, ki jih nosijo čudovite črno-bele breze. Več kot dovolj odlagalnih površin za blagajno, razne okrasne predmete, rastlinje,...stara vrata z drsnim zapiranjem zaključujejo prostor z prehodom v spodnje prostore (frizerski »back office«, toaletni prostori).

Nekoč cvetličarna polna rastlinja, danes frizerski salon, atelje, ponovno v stiku z naravo.

Drugi prostor je namenjen frizerskim umetninam. Dva resnično velika ogledala na kovinski konstrukciji, ki izhaja vsaka iz svoje breze, ter velike okenske odprtine, omogočata našemu umetniku veliko svobode in naravne svetlobe. Prostor dopolnjuje lahkotna in transparentna armaturna omara z nešteto odlagalnimi poličkami za razne ekološke produkte, ter rastlinje. Prostor dopolnita še enkratna artefakta iz 80ih – frizerska hauba in usnjen enosed. Oba še vedno v odlični formi.

© 2016 Trash Design, Jurij Vahtar s.p.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle